De eindejaarsfeesten naderen en dat betekent eten in overvloed. Veel voedselresten belanden in de vuilnisbak.

Jammer, want voedselverspilling raakt ons allemaal: het kost geld, verhoogt de afvalberg en schaadt het milieu.

Koksijde onderneemt actie en organiseert op maandag 18 november 2 workshops om voedselverspilling aan te pakken, zowel voor horeca-uitbaters als voor inwoners.

Horeca zonder voedselverspilling

Foodwin begeleidt ondernemers met praktische tools om slim om te gaan met voedsel. Van duurzame inkoopstrategieën tot het optimaal beheren van buffetten: je bespaart tijd, geld en versterkt het imago van je onderneming.

Voor inwoners: interactieve demo-workshop

Tijdens een interactieve avond leer je restjes omtoveren tot heerlijke gerechten. 'Sam serveert' praktische tips, een quiz en livedemonstraties. Je gaat meteen aan de slag. Breng je voedselrestjes mee en ontdek hoe je ze slim hergebruikt.

  • maandag 18 november van 19.30 tot 21.30 uur
  • zaal Witte Burg
  • gratis, schrijf je wel in

Doe mee en zet samen met Koksijde de stap naar minder voedselverspilling.

Meer info en inschrijvingen: koksijde.be/klimaatklaar, klimaat@koksijde.be of 058 53 34 64.